neděle 31. března 2013

Zdobení vajíček laky na nehty

Velikonoce upřímně nemám vůbec ráda, tenhle den by měli zakázat :D. Minulý rok jsem tomuhle dnu ale našla výhodu. Můžu využít laky, které by jinak letěly do koše a to z různých důvodů jako je kvalita, barva apod.

Nejdřív jsem tvořila pomocí špendlíků, se kterými jsem udělala tečky a pak s nimi dodělala lístečky, jenomže to mě celkem brzo přestalo bavit, tak jsem lístečky začala dělat štětečky od laků, což vypadalo hrozně a na fotku jsem raději dala tu hezčí stranu :D.


Pár fotek z dlouhých tří hodin, které jsem s vejci strávila :D.




Kytičky mě brzo omrzely a já chtěla udělat ještě nějaká puntíkovaná vajíčka, tak jsem k tomu ozdobila pár maminčiných, která je před tím obarvila cibulí :).


Co vy a velikonoce :)?

sobota 23. března 2013

Elf - Paletka 100 očních stínů + nude báze

Přeji všem krásnou sobotu :).
Jako většina z vás jsem měla sen mít paletku se spoustou barviček očních stínů a od Vánoc je tahle krasavice má :). Mám mramorovanou verzi, ale mramorovaných odstínů je jen pár. Převážně jsou stíny neutrální, takže na běžné denní líčení, ale zároveň se můžete pěkně vyřádit s barvičkami. Stíny jsou buď třpytivé, matné, nebo matné s pár třpytkami. Paletka mě neustále překvapuje tím, jaké krásné barvičky v ní můžu najít.

Dále obsahuje i zrcátko a aplikátory na oční stíny, které jsem ale hned musela vyhodit, protože byly na nic.




Nejlepší pigmentaci mají stíny třpytivé, tam si opravdu nemám na co stěžovat, u matných už je to jak kdy, někdy je krytí perfektní, někdy téměř nulové, ale vždycky můžeme vrstvit a použít bázi, takže nakonec dostaneme to, co chceme.

Výdrž stínů bez báze je průměrná. Po pár hodinách se stíny tak nějak propojí do sebe a vytvoří jeden. Sytost barviček během dne mizí, ale večer ještě nějaký nádech líčení uvidíte. Do ohybů se neslévají.








Ukázka stínů na ruce, bez báze, na sluníčku. Na první fotce třpytivé, na druhé matné.


A tady už je má první báze pod oční stíny, je z řady Essentials, odstín nude. Bázi používám pod různé oční stíny a vždy zlepší sytost barev, byť u některých jen o málo. Výdrž je také mnohem lepší, konkrétně u této paletky se stíny začnou slévat až zhruba v polovině dne a večer pořád jdou hezky vidět. Nemám zkušenost s žádnou jinou bází, ale na tuhle většinou čtu chválu a já se k chvále přidávám.












Paletku můžete koupit zde, je to ta druhá s názvem Piece Marble. Bázi koupíte zde.

Jaká je vaše zkušenost se stíny a bázemi od Elfu :)?

čtvrtek 21. března 2013

Dermacol - Krajkový pudr

Máme tu konečně odstín pudru pro slečny s porcelánovou pletí, dokonce jsem přemýšlela, že si vezmu nějaký tmavší odstín, ale nakonec jsem se rozhodla pro nejsvětlejší a dobře jsem udělala.

Při nanášení pudr nádherně voní, nevím k čemu vůni přirovnat, ale je moc hezká a příjemná. Krytí je téměř nulové, ale na to máme makeup. Pleť moc hezky zmatní, moje smíšená pleť vydrží bez lesku celý den, mastná pleť asi bude potřebovat nějaké to přepudrování.

Co mám na tomhle pudru nejraději je to, že opticky zesvětlí můj makeup. Pleť vypadá mnohem přirozeněji než u ostatních pudrů.


Teď také nějaká ta negativa. Někomu by mohlo vadit balení, ze kterého mi mimochodem zmizel nápis, ale to mi nevadí. Mým problémem je, že se jakoby usadí na pórech a vytvoří malilinkaté šupinky, takže v těch místech mám asi sušší pleť. To ale nejde vidět, pokud se nebudete detailně prohlížet v zrcadle.

Doporučila bych ho smíšené a mastné pleti, bez pórů, které by mohl zvýraznit. Pro někoho, kdo nečeká od pudru krytí a nemůže najít opravdu světlý odstín. 


Na fotce už je asi dvakrát použitý, takže jde vidět, že krajka začíná mizet - po pár použitích už vidět nejde.
Znáte tento pudr? Zkoušely jste ho :)?

pondělí 18. března 2013

This or That? Tag

Přeji všem krásný začátek týdne.
Jelikož nemám moc energie na focení, testování a popisování kosmetických produktů, jak z fyzických tak psychických důvodů, dnešní článek jsem se rozhodla udělat opět oddechový a povídací. Tag jsem viděla u Evelin a neutral.bubble, takže u nich si také můžete počíst :).

1. Bronzer nebo tvářenka?
Tvářenka. Bronzer jsem si koupila teprve nedávno, protože konturovat s hnědým očním stínem mi nešlo a vypadalo to jako když jsem se někde ušpinila. Jenomže s tím bronzerem vypadám úplně stejně, takže na tom budu muset ještě máknout :D.

Tumblr_mjpbns4fdw1s2gh97o1_500_large

2. Linky nebo řasenka?
To je dobrá otázka :D, obojí dokáže samo o sobě hezky zvýraznit oči a znám spoustu slečen, které nosí buď jenom linky nebo jenom řasenku. Mně to ale připadá taková nedodělané, takže se maluji každý den obojím, když ale nestíhám, vyhraje to řasenka. Také jsem měla období, kdy jsem si nandala na řasy mega nános řasenky a myslela si, že je to to nejlepší líčení, které kdy kdo vymyslel :D.

3. Make-up nebo korektor?
Korektor používám jenom když se jdu někam bavit, takže makeup :).

4. Neutrální nebo barevné oční stíny?
Oční stíny moc často nepoužívám, nemám na ně čas :D, vyhraju si s nimi opět když někam večer vyrážím a to pak volím výraznější. 

15_large

5. Štětce nebo houbičky?
Žádnou houbičku ještě nemám, ale chci si jí pořídit, takže prozatím štětce.

Tumblr_mjist0nxea1rhq0mxo1_500_large

6. Nehty - dlouhé nebo krátké?
Tak něco mezi, což je u mě dlouhé, protože mám nehty opravdu kratičké a moc nerostou :(. Ale opravdové "drápy" jako mají nějaké bloggerky, bych mít nemohla, zase na druhou stranu mají větší spotřebu laků a na rozdíl ode mě asi i nějaký spotřebují :D.

7. Nehty - umělé nebo přírodní?
Nikdy si nenechám udělat umělé nehty, už tak je mám na prd a tím bych je dodělala úplně :D.

8. Tělo - mléko nebo máslo?
Máslo jsem měla zatím jenom jedno, ale přišlo mi lepší než kdejaká mléka, se kterými mám prozatím větší zkušenost.

Tumblr_migm9ctw7e1qgea4oo1_500_large

9. Móda - džíny nebo tepláky?
Na veřejnosti džíny, doma v pohodlí tepláčky.

10. Móda - dlouhý nebo krátký rukáv?
Krátký.

11. Móda - šátky nebo čepice?
Víc mám čepic jak šátků, takže asi tak, ale ráda bych měla šátků víc, připadají mi hrozně stylové :).

12. Puntík nebo proužek?
Proužky, vždycky jsem se bála jejich optického rozšiřování, ale naopak mi zvýrazní úzký pas.

577528_337258766346889_1499121134_n_large

13. Drdol nebo culík?
V obojím si připadám blbě, protože mám vlasy pryč z obličeje :D, ale s drdůlkama se dá víc vyhrát, tak asi spíš drdol.



530390_479561018751600_306104235_n_large

Zdroj obrázků weheartit.

pátek 15. března 2013

Jillian Michaels - 30 Day Shred

Přeji všem krásný pátek :).
Já už třetí den marodím v posteli a konečně je mi trochu líp, takže si můžu sednout k notebooku a připravit článek. Předtím jsem jen ležela. koukala na seriály, filmy a několikrát za den usnula :D. Ale teď už k hlavnímu tématu.

Cvičení probíhá tak, že se rozcvičíte a zahřejete. Poté následuje jedno ze tří kol, každé z nich probíhá formou 3-2-1, tzn. že 3 minuty posilujete, 2 minuty děláte cardio a minutu posilujete na břicho. Na konci se s Jill protáhnete. Cvičení obsahuje 3 levely, každý z nich se cvičí 10 dní, dohromady tedy 30. Můžete cvičit podle Anity jako začátečník nebo podle Nathali, která je pokročilejší.


1. Level
Hned na začátku můžu říct, že mě level bavil ze všech nejvíc. Cvičila jsem ho dokonce více jak desetkrát. Spíš jsem cvičila jednodušší verzi. Problém mi dělaly pouze dva cviky (přidávám obrázky) u prvního jsem vždy myslela, že mi upadnou ruce :D. Poslední cvik na břicho byl pro mě také celkem náročný, ale zase jsem se skvěle cítila, když jsem ho zvládla :).
Rozhodla jsem se i pro bodové hodnocení a to 9/10 - dala bych 10, ale ty ruce mě fakt bolely :D.



2. Level
Mě moc nebavil, ani nevím proč, dokonce jsem převážně cvičila podle pokročilejší Nathali, ale bylo tu cvičení, které jsem ani jednou nezvládla v jejich tempu. To totiž tři minuty namáháte jedny svaly na rukou a to mě dost bolelo, na Jill jsem byla naštvaná, že tohle opravdu moc nepromyslela. Obrázky jsou opět dole. Navíc se v tomhle levelu třikrát tak ošklivě zasměje a to taky ztrácí na sympatii :D.
Bodově bych dala 6/10.


3. Level
Tady jsem zase hezky přešla na začátečníka :D. Poslední level už je hodně o posilování, dokonce i u jednoho Cardia používáte činky. U tohohle levelu jsem se občas nudila (spíš už mi Jill po té době lezla na nervy :D), ale na druhou stranu tady byly části, které mě opravdu bavili a navíc mi neuvěřitelně rychle utíkal, vždy mi přišlo, že cvičím tak deset minut :D. Ikdyž na začátečníka, zvládla jsem ho v pohodě.
Bodově 8/10.

Shrnutí: Nechápu proč na cviky, které mě bolí není žádná zjednodušená verze :D. Výsledky určitě jsou, měřila jsem se, takže pár centimetrů dole je, jenomže jsem tenhle program místo měsíce cvičila téměř dva, protože jsem ho cvičila i s jinými videi a když jsem se dívila na své poznámky, každý týden jsem cvičila pětkrát. Pokud ale budete makat opravdu každý den, poupravíte jídelníček, což mě se nepodařilo, výsledky vám můžu zaručit, budete se opravdu divit, co půl hodinka denně dokáže :).
S kamarádkou jsme se ještě shodli na tom, že tohle cvičení je hodně na ruce, které máme obě slabé. V životě je určitě výhoda mít sílu v rukou, nikdy nevíte, kdy to budete potřebovat, ale ženy většinou sní o krásném bříšku, stehnách a zadečku. Ty sice také zformujete, ale Jill mohla víc času věnovat bříšku, místo toho se ty z vás, které mají slabé ruce musí připravit na trochu bolesti. Jinak hurá do toho :)!

Už jste 30 Days Shred cvičily? Jaké jsou vaše pocity :)?