pátek 14. června 2013

Jillian Michaels - Ripped in 30

Přeji všem krásný pátek :).
Po tom co jsem docvičila 30 Day Shred, jsem hned začala hledat další program, který bych mohla odcvičit a moc se mi zalíbil tento. Je také vhodný pro začátečníky a zároveň si zde můžou dát do těla i pokročilý. Jill má prostě všechno vymakané :).

Cvičení je opět formou tří kol, každé z nich se skládá z 3 minut posilování, 2 minut kardia, 1 minuty posilování na břicho. K tomu samozřejmě rozehřátí a závěreční protažení, každý level trvá zhruba půl hodinky. Jsou zde dohromady 4 levely, každý byste měli cvičit týden s tím, že si jeden nebo dva dny dáte volno.

1. level - byl pro mě docela lehký. Opravdu makat jsem začala až někdy v polovině. Aspoň jsem na sobě viděla, že se mi zlepšila fyzička a cvičení pro opravdové začátečníky zvládám už celkem dobře :).
2. level - se mi zdál naprosto ideální. Makala jsem celou dobu bez toho aniž by mě něco bolelo nebo mi přišlo extrémně namáhavé.
3. level - už byl o něco horší, docela mě tu bolely nohy, ale stále jsem neměla chuť s tím seknout.
4. level - u tohohle levelu už jsem ten pocit, že s tím seknu měla :D. Dost mě tu bolely nohy a prostě mě nebavil, ale překonala se, zvládla to a vždycky ze sebe měla moc dobrý pocit.

Shrnutě 1. level mě bavil, ale neměla jsem po něm pocit vyčerpanosti, 2. level jsem si opravdu zamilovala a na cvičení se moc těšila, u 3. levelu už jsem se k cvičení trochu překecávala a u 4. levelu už jsem se vážně překecávat musela :D.

Porovnání se 30 Day Shred:
+ má víc levelů, tudíž nemusíte cvičení opakovat 10x a nezprotiví se vám tak rychle :D
+ u posilování se nestřídají dva cviky, ale rovnou tři, takže vás nezačnou tak rychle bolet svaly
+ má modernější hudbu a prostředí
mínusy jsou pouze můj subjektivní názor a myslím, že většina z vás by s tím problém neměla, ale:
- vůbec se mi nelíbí místnost, ve které cvičí, mnohem víc se mi líbí prosvícená místnost ve shredu, působí to sympatičtěji :D
- stejně tak mnohem víc mi jsou sympatické cvičenky ve shredu
- ve shredu se mi i víc líbí hudba, přestože není moderní, přišla mi ke cvičení víc vhodná

zdroj

Takže když to shrnu, vlastně jsou na tom tyhle dva programy stejně, každý má své pro a proti a hlavně každý z nás bere jako pro a proti něco jiného, takže není nic lepšího než se sebrat a vyzkoušet to :)!

8 komentářů:

  1. No tak pak musíš napsat výsledky, které se dostaví :) Já osobně jsem cvičila chvilku 30 day shred, ale nebavilo mě, že je to na jedno brdo ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o výsledcích toho asi moc nenapíšu, protože špatně jím a hubnout se mi nedaří, ale určitě jsem díky obou programům slušně nabrala svaly :D.

      Vymazat
  2. Minulé leto som cvičila shred a veľmi ma bavil, teraz som chcela začať s ripped, bohužiaľ som po úraze a môžem cvičiť asi len ruky a možno trochu brucho :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, tak si zatím najdi na youtube nějaká cvičení na ruce a břicho a pak až se to zlepší, můžeš se pustit do ripped :).

      Vymazat
  3. Jillian je jednoznačně nejlepší, jen mě štve, že u toho nikdy nevydržím :-/ :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také nebaví každý den dělat dokola pořád to samé, takže to vždycky hodně střídám a s jinými videy :).

      Vymazat
  4. Pěkné srovnání. :)
    Mě bavily oba cvičební programy, akorát u Rippedu jsem měla chvíli v 2. levelu problém, protože pro mě byly některé cviky nezvyklé a někdy jsem jenom divně koukala "co to?". :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :), tak to jsem si ani neřekla, možná jsem cviky dělala blbě :D.

      Vymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.