sobota 30. listopadu 2013

Návštěva kosmetické poradkyně Mary Kay + new in

Přeji všem krásnou sobotu :).
Ve čtvrtek jsem vyrazila do Liberce na schůzku s kamarádkou, kterou jsme si zpestřily návštěvou kosmetické poradkyně značky Mary Kay. Toto poradenství je zdarma. Nakonec se z jedné hodinky staly téměř dvě a já vám dnes napíši, jak to celé probíhalo a co jsem se dozvěděla.


Přivítala nás strašně milá paní, která nás zavedla do naprosto úžasné místnůstky, kde setkání probíhalo. Ta místnost mi připomínala ty úžasné pokojíčky amerických dívek :D. Nejdřív se nám postarala o ruce s pomocí včelího vosku, peelingu a péče. Ruce jsem měla opravdu sametově hebké, určitě bych si sadu pořídila.

Dále přišlo na řadu odlíčení obličeje, vyčištění a namazání krémem. U tohoto kroku jsem se dozvěděla, že mám opravdu smíšenou pleť se sklonem se mastit. To jsem si sice myslela, ale i tak mě překvapilo, že je to vážně pravda. Moje kamarádka si totiž myslela to samé, ale ve výsledku se dozvěděla, že jí má spíš sušší.

Pak jsme se nechaly nalíčit. Značka MK prý nepoužívá makeup, ale barevnou bázi. Paní ji použila opravdu je maličko, takže pleť spíš jen sjednotila a přepudrovala. Výsledek byl velmi přirozený, ale já jsem raději, když jsou nedostatky pořádně zakryté. Na oči jsme vybrali hnědé stíny,  vzhledem k tomu, že mám oči velké, můžu si prý dovolit tmavší linky, za což jsem ráda.


Po příjezdu domů, to znamená zhruba po třech hodinách, jsem se ještě mobilem vyfotila. Můžete vidět, že už se začínám lesknout. To by se mi se Stay Matte nestalo :D.


S velmi sympatickou paní jsme si opravdu dobře popovídaly, ale pravdou je, že většinu věcí jsem už věděla, díky čtení mých milovaných blogů :D. Vypsala jsem informace, které možná někdo z vás ještě neví nebo jsem je nevěděla ani já.

- odličovat oči by se měli směrem k nosu, abyste zabránily vzniku vrásek
- oči by se měly odličovat něčím jiným než pleť
- velmi důležité je čistit pleť ráno, např. tonikem
- večer bychom neměly zapomínat i na čištění dekoltu
- za žádnou cenu nic nevymačkávat
- makeup bychom používat měly, protože se díky němu nečistoty nedostanou do pleti
- makeup je lepší nanášet štětci, u kterých se spotřebuje méně a je preciznější než nanášení prsty (já tedy se štětcem spotřebuji makeupu jednou tolik)
- dívky s plnými rty by se neměly bát výrazných barev, za to dívky jako já by se měli držet světlejších odstínů (mně se tedy kolikrát tmavá rtěnka mnohem víc líbí na užších rtech)
- pro dokonalé řasy bychom měly nejdřív používat prodlužující a pak zhušťující řasenku (nebo obráceně :D?)
- čištění a péči o pleť bychom měli mít vždy od stejné značky
- když změníme péči o pleť, výsledky se dostaví až za několik měsíců
- péči proti vráskám bychom neměly začít používat příliš brzy, protože bychom zabránily pokožce tvořit vlastní kolagen

Přestože s většinou souhlasím, tak většinu vůbec nedodržuji. Ale rozhodla jsem se pro několik změn, především přestat "nípat" obličej.

Na setkání byl i jeden bod, který se mi nelíbil a to ten, že mám alergii na určité kosmetické složky a paní to moc nezajímalo a až na konci schůzky mi řekla, že se schválně podívá, jestli to v kosmetice také mají. No samozřejmě, že mají, ruce mě pěkně svědily a ráno jsem pomalu nemohla rozlepit oči, jak jsem je měla nateklé, zarudlé a podrážděné.Skoro na všechnu americkou kosmetiku mám alergii, takže to mě trochu zamrzelo. Pak ještě to, že při ošetřování rukou nám řekla, že budou jemné ještě druhý den a to teda nebyly :D!

Naopak byl super velmi milý přístup a to, že se nám nesnažila produkty vnucovat. Navíc začít spolupracovat s touto značkou a dělat pro ní je celkem jednoduché a i o tom do budoucna přemýšlím. Ale to už vám tu rozepisovat nebudu, protože nevím, co by vám třeba řekli v jiném městě.

Každopádně zkušenost dobrá, já jsem si to tam užila :).
A čím jsem si udělala v posledních dvou dnech udělala radost?


Nedokážu odjet z Liberce s tím, že bych si tam nic nekoupila, to prostě nejde! Příští rok bych tam ale chtěla na vysokou, tak mě to třeba konečně přejde :D. V Yves Rocher jsem si z Vánoční edice odnesla tělové mléko a balzám na rty kakao a malina. Nádherná vůně :)! Dále masku na obličej pure system, která je na internetu velmi chválená. K nákupu jsem dostala plyšáčka :).
Objevila jsem obchod, kde prodávají Yankee Candle! Pro sebe jsem pořídila vosk Kitchen Spice, který mám připravený na Vánoce, voní totiž naprosto božsky! Cítím z něj hřebíček, pomeranč, skořici, všechny mé oblíbené vůně :).
A nakonec  u nás ve městě jsem koupila šampon a kondicionér od Elséve, tuhle řadu jsem ještě neviděla, tak doufám, že taky jednou přijdu s otestováním nějaké novinky :D. Taky jsem nakoupila dárečky pro vás, ale o tom zítra :)!

Už jste někdy navštívily kosmetickou poradkyni? Láká vás to? Máte zkušenosti se značkou Mary Kay :)?

19 komentářů:

  1. S nanášením make-upu štětcem mám stejné zkušenosti - spíše plýtvám, než šetřím :-D
    Jinak jsem u poradkyně MK před pár lety taky byla, ale tolik se mi nevěnovala.
    Na co přesně máš ty alergie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, protože polovinu mi sežere ten štětec, na to mi ale odpověděla, že to chce kvalitní štětce, tak nevím no :). Alergie mám na Methylchloroisothiazolinone a Methylisothiazolinone, už jsem párkrát přemýšlela, že bych napsala článek o tom, jak mi tahle alergie znepříjemňuje život :D.

      Vymazat
  2. Ono je to s dodržováním pravidel péče o pleť takové sporné. Jedna značka tvrdí něco a druhá zase něco úplně jiného. Nedávno jsem se dočetla, že ve filozofii jedné značky je, že by se třeba vůbec neměl používat noční krém. Přitom kosmetička tvrdí opak - používání nočního krému je velice důležité. Tak si pak vyber :-D Co se týče očních krémů, tak si myslím, že naopak na prevenci není nikdy moc brzy. Oční krémy proti vráskám podle mě stejně nefungují tak jak slibují, já je používám víceméně na výživu očního okolí a zatím ve 26 letech žádné vrásky nemám :-)
    Jinak s MK zkušenosti zatím nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš je to celé o tom, aby člověk zjistil, co vyhovuje právě jemu :). Já jsem bohužel ještě neměla na obličeji nic, u čeho bych si řekla "Jo, to je perfektní!". Mně je 18 a na oční krém si tak jednou za týden vzpomenu, což mi nepřipadá zas takový hřích :D, ale prý bych měla peníze investovat do něčeho jiného :).

      Vymazat
  3. Milý prístup uplne zatemňuje fakt, že pani poradkyňa ignorovala informáciu, že máš na niektoré zložky alergiu. Pretože milý prístup ti nevylieči alergickú reakciu, nikdy nevieš v akej intenzite sa alergia prejavý!! S kozmetikou Mary Kay skúsenosti nemám, ani ma to neláka, osobne mám radšej prírodné produkty (ale Lorealo či Garnierom nepohrdnem :D). Súhlasim s tebou v tom, že štetcom miniem viacej make-upu než keď ho nanášam prstami. Závidím, že máš Yves Rocher niekde po ruke, bo ja nemám možnosť si pre ňu niekde zájsť, som odkázaná na internetové obchody... :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím no, taky jsem si říkala, že to nemuselo skončit vůbec hezky a ono ani neskončilo, byla jsem ráda, že jsem ráno oči zamejkapovala, aby nebylo nic znát.
      YR bohužel zas tak po ruce také nemám, vyžaduje to minimálně hodinu cesty, která stojí víc, než nějaké poštovné :D.

      Vymazat
  4. super článek, hlavně ty informace a jak koukám, tak si asi řasy maluju správně :D

    OdpovědětVymazat
  5. u žádné kosmetické poradkyně jsem nebyla, ale celkem by mě to i lákalo.. co dělám špatně, jakou tedy vlastně mám pleť a tak:)
    s Mary Kay žádné zkušenosti nemám, vlastně jsem ji "objevila" až s blogem, ale mám tak nějak zafixováno, že je to něco jako Avon (?), ale nevím.. fakt nemůžu soudit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jediné co, tak jsem věděla, že existuje, to bylo všechno :D. Je o dost dražší než Avon, ale jinak to funguje podobně, z toho, co jsem tak pochopila :).

      Vymazat
  6. Já tedy nevím, ale asi bych od poradkyně odešla ve chvíli, kdy by ji nezajímala moje alergie na něco. To je nezodpovědnost.
    Jinak to zní docela dobře, ale rady je asi vážně třeba brát s rezervou, každý tvrdí něco jiného... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona mi právě řekla, že to je podstatná informace a napsala ty složky do mého formuláře, ale pak přípravky na mě dávala bez toho, aniž by se podívala, jestli to v nich je. Já jsem se opravdu naštvala až ráno po probuzení :D. Samozřejmě radami se nechci řídit na 100%, jen bych moc ráda přestala obličej vyždibovat :D.

      Vymazat
  7. Ty jo, ve finále můžeš být ráda, že jsi neolezla více než jsi psala. Byla jsem trochu v šoku když jsi psala že ti dávala na pleť něco co by ti mohlo vyvolat alergickou reakci, což pak i stalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy můžu, ale ono prý dost holek má na tuto značku alergii.

      Vymazat
  8. Tie veci od Yvess Rocher vyzerá úžasné a ten macko <3 :)

    OdpovědětVymazat
  9. tie rady si asi vezmem k srdcu je to pravda a kozmeticka poradkyňa sa určite vyzná, ale to že oči treba odličovať k nosu som ešte nepočula skusím:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem právě četla už několikrát a teď to tak i dělám, je to trochu na dýl, ale jestli to pomáhá proti vráskám, proč ne :D :).

      Vymazat
  10. Ahaa, its nice dialogue on the topic of this article here at this web site,
    I have read all that, so now me also commenting at this place.


    My site ... Fast loans ()

    OdpovědětVymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.