neděle 1. června 2014

Purity Vision - Kokosový olej

Krásný první červnový den :)!
Věřím, že o kokosovém oleji už většina z vás slyšela a většina z té většiny ho má i vyzkoušený. Já toho svého pořídila v DM kolem dvou stovek (300 ml), už to bude asi rok a nejsem ani v půlce. Nepoužívám ho zase tak často, ale že bych ho nechávala ležet netknutý to se také říct rozhodně nedá.



Dá se použít na mnoho způsobů, např. při vaření v kuchyni, na vlasy, na tělo, obličej apod. Někde jsem četla, že se s ním dají i vybělit zuby, párkrát jsem to zkusila, ale nikdy u toho nevydržela. Ráda bych také zmínila, že božsky voní! Pokud milujete kokosové vůně, je tahle univerzální věcička přesně pro vás :). A jak ho tedy používám já?



Na vlasy - kvůli nim jsem si ho vlastně pořídila. Umyla jsem vlasy a trochu oleje nechala rozpustit v rukou a vmasírovala do konečků. Ráno jsem se probudila s umaštěnými vlasy. Zkoušela jsem to několikrát v menším a menším množství a každé následující ráno bylo stejné. Ale! Přišla jsem na to, jak ho použít tak, aby vlasy byly heboučké na dotek, hydratované a vyživené. Udělat z oleje zábal na noc (raději jenom do délek) a ráno je šamponem umýt :).

Na obličej - ho rozhodně nemůžu použít ráno pod makeup, to bych se leskla na kilometry daleko, jedině večer před spaním. Díky tomu se probudím s pěknou a "nabobtnalou" pletí, která pak nevypadá po dlouhé noci nijak zanešeně či unaveně.

Na tělo - je hodně mastný, takže také raději na noc a ani tak ho moc nepoužívám, protože mi pak v posteli nohy kloužou o sebe a já nemůžu spát na boku jak to mám ráda :D, takže v menším množství a třeba jen na opravdu vysušená místa, které skvěle promastí a zhydratuje :). Zkoušela jsem ho také na ruce a nehty a to jsem byla také moc spokojená!

Smažení - zkoušela jsem na něm udělat palačinky, vajíčka a kuřecí maso. Chuť nijak neovlivnil, ale co bylo fajn, že kuchyň nádherně provoněl a ani jsem nic nepřipálila, tak nevím, jestli v tom má prsty a nebo jestli jsem měla zrovna dobrý den :D.



Pokud si ho ale pořídíte tak se v létě nelekněte, že skleničku otevřete a olej bude v kapalné podobě. Při teplotě 20 stupňů + taje, takže v tomhle období je lepší ho ubytovat do ledničky :).

Jaký je váš názor na kokosové oleje :)?

24 komentářů:

  1. Tenhle kokosák mám taky doma a zrovna ho dodělávám. Používám ho taky na vlasové zábaly a slyšela jsem, že je dobrý i na podrážděnou pokožku hlavy a proti lupům. Jinak ho ještě občas jím jen tak na lžičku nebo si s ním "vyplachuji" pusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se právě bojím, že bych ho pořádně nevymyla, ale třeba to někdy zkusím :).

      Vymazat
    2. Dá se vymýt docela dobře :-) Jen je potřeba vlasy umýt 2x za sebou.

      Vymazat
    3. Tak to někdy vyzkouším až mě zase budou trápit lupy :)).

      Vymazat
  2. Díky za tip, určitě si jej pořídím, hlavně kvůli těm vlasům :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  3. Na jídlo bych si na něj dávala pozor, sestřenka mě informovala, že je to prý hrozné svinstvo (lékařská fakulta, tak na tom snad něco bude). Ale občas to určitě nevadí, konec konců žádný olej není extra zdravý a nic se nemá přehánět :) Mně na tělo ani pleť nevyhovoval, byla jsem po něm šíleně mastná a přišlo mi, že se ani nevstřebává. Na vlasy jsem ho používala skoro rok, vždy na noc do konečků, ale v poslední době mi začal vlasy děsně mastit, tak už si dám občas jen zábal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem o tom slyšela, ale tak když ho použiju jednou za čtvrt roku tak se snad nic nestane :D, vůbec smažený věci se snažím moc nejíst :). S tím vstřebáváním máš pravdu, proto jedině na noc a i to mi občas při usínání vadí =/, ale zase s účinky jsem spokojená :).

      Vymazat
  4. Já ho používám na všechno a naučila jsem i mamku :) jako noční i denní krém (vůbec se nelesknu, vždyť se v pár vteřinách úplně vstřebá :O - dáváš na vlhkou pleť?), jako masku na vlasy, do suchých vlasů, někdy na tělo, někdy na nehtová lůžka, na rty, jen tak na chuť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám mastnou pleť, takže se lesknu po všem, co není matující :D :).

      Vymazat
  5. No, ta mastnota mě celkem odrazuje, ale to bude asi tím, že to je olej, co? :D Co mě na něm láká je hlavně ta vůně!! :) Hezká recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi bude se všemi oleji stejné :D, ale vůně je vážně úžasná :)!

      Vymazat
  6. Ja som z neho nemala mastnu plet, skor naopak robili sa mi šupinky....aspon na mojom extremne suchom čele, takže ho používam skor na leto ako na zimu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý to máme jiné a asi i také záleží, od jaké značky si ho kupuješ :).

      Vymazat
  7. Já ho dokázala spotřebovat ani né za půl roku. Patlám ho totiž neustále na něco nebo z něho vařím (jak jídlo tak kosmetiku) Kdybych si měla nechat jen jediný výrobek byl by to kokosák :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho právě šetřím :D, ale stále vím, že tady pro mě je, už nechtěla bych, aby mi v kosmetice chyběl :).

      Vymazat
  8. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
    Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!


    Also visit my web blog - Agen Bola

    OdpovědětVymazat
  9. Dlouho o něm přemýšlím, asi do něj půjdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš vyzkoušet i jen to menší balení, to stojí asi stovku :).

      Vymazat
  10. Skvělé tipy, určitě kokosák vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  11. Kokosák je u mě doma stálicí, na kterou nedám dopustit :-)

    OdpovědětVymazat
  12. ja kokosové nemám čo.. mne to veľmi smrdí..

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  13. měla jsem ho jednou a používala jsem ho jen jako masku na vlasy, jak to tak čtu, tak si ho musím koupit znova a vyzkoušet ho i na pleť a tělo!:)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.