čtvrtek 19. února 2015

!2014!

Dobré ráno!
Konečně jsem tak nějak splnila plán - napsat v polovině února článek o svém úspěšném roce 2014. Do tohoto roku jsem vstupovala s pocity, že to bude nejlepší rok mého života a prozatím rozhodně byl! Byl to přelomový rok, tak moc skvělý a plný změn, že jsem ve výsledku snad i byla ráda, že už je u konce :D.

Začátkem roku jsem zažila svou první plesovou sezónu. Parket byl mým nejlepším přítelem a opravdu to bylo skvělé. Navíc jako maturant to mnohem víc prožíváte, protože si myslíte, že před tím velkým učením jsou to poslední možnosti, kdy se pobavit s alkoholem...
Nakonec jsme z maturitních nervů s kámoškami pod vlivem skončily v polovině svaťáku a domů nás vezla policie (kamarádky známí).


Posledním plesem byl ten můj, aneb nejlepší den mého života! Nikdy jsem nebyla tak šťastná, jako když jsem viděla všechny své blízké pohromadě, usmívat se, tancovat, bavit se... Škoda, že to je jen jednou za život.
Celý článek.


Dalším super dnem bylo poslední zvonění. Vyrobila jsem punková trička a vyrazilo se do ulic. Pár lidí se mě i leklo :D!

MATURITA, která následovala, byla životní zkouškou a já jí zvládla s vyznamenáním, jako jediná ze třídy! Vůbec jsem nechápala jak se to mohlo stát, obzvlášť jak jsem mohla dostat jedničku z tématu, u kterého jsem měla pocit, že ho vůbec neumím, ale asi mi vesmír chtěl ukázat, že i když si myslím, že jsem v koncích, tak ty vědomosti tam někde jsou. To byl další z mých nejšťastnějších dnů, připadala jsem si jako nejchytřejší člověk na světě :D!

Po maturitě jsem zvládla přijímačky na svůj vysněný obor (to jsem ale fakt nevěděla, do čeho jdu!) a mohly začít ty nejdelší prázdniny v životě.


Na začátku dlooouhých prázdnin jsem měla dost hroznou brigádu, ale byla mi vzácnou zkušeností.
Celý článek.


V létě jsme s taťkou trochu cestovali a já konečně vylezla na Říp :)! Zmrzlinu jsem vyfotila, protože se jmenovala hrozně vtipně, bylo to něco se žábami a čarodějnicemi, bohužel už si to přesně nepamatuji, ale byla krásně barevná (ice cream lover).


Další výlet byl za strejdou do Jižních Čech, kde jsme navštívili Jindřichův Hradec, který už jsem dlouho toužila vidět. A opravdu to město je nádherné :)!


Po několika letech se mi splnil sen a já se znovu podívala k moři! Byli jsme v Caorle v Itálii. Ze začátku jsem byla naštvaná a říkala si "blbá Itálie" ale ve skutečnosti blbá já! Bylo to tam dokonalý! Od překrásného moře, velmi vydařeného počasí, po naprosto dech beroucí noční turistický život. Tam by se mi žití moc líbilo :3.


Jedna selfie s vlasy od slané mořské vody zvlněnými, procházka na molo a moje adidas shoes, na které jsem si pracně vydělala a nakonec mi dělaly společníka po celé to úžasné léto!


Noční procházky jsem si zamilovala a snad by mě nikdy neomrzely! Další super zmrzlina, tentokrát si název pamatuji :D - cookies. Nikdy jsem nejedla žádnou lepší <3!
Článek - Balím do Itálie.


O prázdninách jsem ještě úspěšně a hned napoprvé udělala řidičský průkaz :).

Konec léta jsme oslavily s kamarádkami, což byla jedna z nejlepších akcí a bohužel si myslím, že už je nemožné, se takhle pohromadě sejít, protože každá jsme začala svůj nový život, ale aspoň ta hromadná rozlučka se vším starým stála za to :)!

S příchodem podzimu přišly obrovské změny. Odstěhování na kolej, život ve větším městě, spousta mejdanů, první stálá práce, nový systém učení, hromada nových lidí a celkově je toho tak strašně moc, že tuhle část budu muset rozdělit do několika článků, na kterých už pracuji a věřím, že vás opravdu budou bavit :)!


Nejdůležitější pravidlo Barneyho Stinsona (How I Met Your Mother): Nový je vždycky lepší. Samozřejmě neplatí to ve všem, ale konkrétně tenhle nový život je něco, na co jsem se snad od narození těšila  a je opravdu skvělé, se takhle ohlídnout zpět, mít tolik krásných vzpomínek a zároveň naplno si užívat přítomnosti <3!

Samozřejmě nic není dokonalé a negativní část tento rok také měl. Například jsem hrozně přibrala :D a zjistila jsem, že čím víc řeším váhu, tím víc mi jde nahoru. No a ty časté párty tomu moc nepomáhají, takže momentálně abstinuji :D.
Našla jsem si nejlepšího a nejvtipnějšího kamaráda, přes maturitu jsme si byli velkou oporou až se do sebe v létě zamilovali (nechápu, jak mi mohlo takhle hrábnout :D, vůbec se mi nelíbil), párkrát jsme se pohádali, až z nás zase byli normální přátelé, kteří se znovu pohádali a přes půl roku spolu nepromluvili. A pravdou je, že mi dost chybí.
Pár kamarádů si někoho našlo a na zbytek světa zapomnělo, další kamarádka se odstěhovala do zahraničí a přestože jsem poznala opravdu hodně nových lidí, ještě nevím, jestli z nich někdo bude opravdový přítel. Až s těmihle všemi zkušenostmi vidím, jak jich je ve skutečnosti strašně málo a to jsem si vždycky myslela, že mám přátel desítky. Welcome to reality.

Sakra, články se mají zakončovat optimisticky a ne smutně! To já jen pro jistotu, kdyby jste měly pocit, že jsem to měla až moc růžové :D. Každopádně tenhle rok už se mi zas tak tolik nedaří, jsem ráda, že jsem se vůbec dostala do letního semestru, bylo to vážně o fous, takže tak trochu doufám, že by se zase na druhou stranu mohly vylepšit ty mezilidské vztahy :). A úplně nejlíp by mohlo fungovat všechno najednou :D!

Budu moc ráda, když mi napíšete jaký byl váš rok 2014, jestli nastala nějaká velká změna, nebo jste si splnily nějaký sen :).

10 komentářů:

  1. Přesně něco podobného jsem prožívala před 11 lety (wow - fakt to letí!!!). Nemůžu říct, že to bylo nejlepší období mého života, ale vzpomínám na to moc ráda. Rok 2014 nebyl pro mě nijak přelomový, řešila jsme nějaké problémy v osobním životě, byla jsem rozpolcená v pracovní sféře...Na druhou stranu se mi podařilo shodit 12 kilo a najet na jiný životní styl. Koncem roku mi začal chybět blog a celkově sdílení věcí s lidmi...až jsem se po dalším měsíci rozhodla, že začnu zase psát. A vypadá to, že rok 2015 bude přelomový i v dalších věcech. Držím Ti palce do dalšího semestru a hodně sil v mezilidských vztazích :-) A užívej si :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas opravdu hrozně letí a čím jsme starší, tím víc si to uvědomujeme :), také chci napsat článek na toto téma :).Asi každý rok má své plusy a své mínusy, ale ten váhový úbytek ti závidím, přesně tolik bych také aspoň potřebovala :(, snad mi k tomu pomůže fitko a debilní rozvrh, při kterém nebudu mít na jídlo čas :D. Mně blog také chybí, sice píšu už jen velmi zřídka, ale zase o to víc mě to pak baví :). Děkuji za hezký komentář a také přeju hodně štěstí!

      Vymazat
  2. Pěkný a upřímný článek :) Pro mě byl rok 2014 vlastně skvělý..alespoň co se týká školních úspěchů..odstátnicvala jsem a ještě nad mé očekávání se super výsledkem, dostala se na další dva navazující obory, zažila úžasné prázdniny. Jen podzim byl smutný, ale prostě to k životu patří...jak úspěchy tak pády. Přeji nám všem, aby rok 2015 byl co nejvíce pozitivní! :) A hodně štěstí v dalším semestru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, udělala jsi mi radost :). Tak to gratuluji! Opravdu ta vejška dává zabrat, obzvlášť na nervy je to nápor :(. Přesně tak, ještě jsem nezažila, aby něco fungovalo na 100% :). Také přeji hodně štěstí, zvláště v navazujícím studiu :)!

      Vymazat
  3. Skvělé shrnutí :) A hrozně moc Ti na fotkách sluší
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych si svůj maturitní ples taky hrozně ráda prožila znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, teď když chodím na plesy, tak mi přijdou strašně nezáživné, jak už se mě netýkají :D.

      Vymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.