pátek 12. června 2015

První rok na koleji

Nástupem na vysokou a přestěhováním na kolej jsem měla pocit, že jsem se konečně našla, že žiju svůj sen, všechno je dokonalé a já jsem šťastná. Teď když se zpětně podívám, kolik mi prvák sebral sil, přidal nervů a nudných hodin ve škole, už si tím nejsem zase tak moc jistá :D...

Samotné přestěhování bylo hodně emotivní záležitostí, ale neuvěřitelně rychle jsem si zvykla a domů se mi vůbec nechtělo vracet. Také jsem ve větším městě, nabitém obchoďáky, kluby, restauracemi a celkově vším možným, což způsobilo, že jsem si to tu naprosto zamilovala :). Poslední dobou si už však ráda jezdím domů odpočinout :), blbé je, když přijde chvíle, kdy se mi nechce být ani na jednom z těchto dvou míst :D...

Pokoje
Naše kolej je nejspíš jednou z nejlepších v ČR. Nábytek je tu hezký, nic nám nechybí a návozem věcí z domova je to tu i útulné :). První dva měsíce jsem musela strávit na přistýlce, ale matrace jako matrace. Navíc jsme pokoj díky tomu měly hezky rozestavěný a zabydlený, že jsem si hned začala připadat jako doma. Nakonec jsem v pokoji zůstala sama, ale prostory jsem využila v podobě pracovního, kosmetického a odkládacího stolu :D. Poslední měsíc jsem se musela trochu uskromnit, kvůli nové spolubydlící, která ale byla hrozně super!

Beauty koutek, obvykle jsou věci rozházené všude po stole a takhle pohromadě se vyskytují přibližně jednou za týden.
Spací koutek <3. Domů mi bylo pořízeno nové povlečení, polštářky, ještě přibude deka a všechno staré našlo své uplatnění na koleji :D!
Spolubydlící
Bylo nás pět. A zůstaly jsme dvě :D. Každá jsme měly pro sebe svůj pokojíček, což bylo nejlepší, protože chvíle bez nálady jsme strávily odděleně a jinak jsme byly u sebe nalezlé navzájem a vždy společně vymyslely, jak strávit volný čas :). Na posledních pár týdnů se k nám přistěhovala ještě jedna slečna, se kterou jsme si hrozně rozuměly. Chtěly jsme takhle ve třech zůstat i příští rok, ale bohužel z mnoha důvodů budeme každá bydlet někde jinde :(.


První fotka - když jsme na výtahu objevily tento super vzkaz, by the way jednou byl rozbitý, když jsem přijela s kuframa a do toho čtvrtého patra jsem při tahání kufru a narvaných igelitek jídlem chtěla brečet :D! A na druhé fotce moje supervylepšení záchodových dveří :D.
Sousedi
Vedle nás bydlí partička drzounů, kteří bez zaklepání ráno vtrhnou do pokoje, začnou hledat jídlo, větrat, ohřejvat si cosi v mikrovlnce, párkrát dokonce přišli i na záchod. Vždycky jsme se tomu nakonec zasmáli, ale pak nedorazili na náš Vánoční večírek, což mě urazilo a já jim to přišla dát najevo :D, a od té doby už se ukáží jenom výjimečně. Pomalu každý den tu však potkáme někoho, kdo nás rozesměje nebo se hezky usměje a my jsme pak vysmáté celý den :D :).

Párty
Tomuhle bodu bych se ráda věnovala v samostatném článku, jelikož už jsem tu zažila pár akcí, které si ho rozhodně zaslouží! Nebudu se tajit tím, že první měsíc moje játra dostaly opravdu zabrat a momentálně jsem ve už-se-sakra-zkroť abstinenční fázi... Daří se!

Život na koleji
Je prostě úžasný :). Nikdy se tu nenudíte. Není místo, kde by bylo pohromadě tolik mladých a přátelských lidí. Ze začátku jsem si opravdu připadala, jako když jsem přijela na tábor, kde přežiju dva týdny, užiju si je a vrátím se hezky domů. Ale po týdnu tohle přešlo, já to tu začala opravdu zbožňovat, přestože mám sousedy hovádka, pár nocí v měsíci se tu vážně nedá vyspat a věčně mi vypadává internet.

Vůbec nevím, co mě tu ještě čeká, ale podvědomí mi říká, že ty "vlčí léta", respektive měsíce v tomto případě, mám za sebou. V posledních dnech za nejlepší dny považuji ty, kdy si najdeme s kamarádkou nebo spolubydlící čas zajít na oběd/večeři nebo jdeme večer před spaním na dlouhou procházku, čímž chci říct, že ať jste sportovec, pařmen, šprtík nebo cokoliv jiného, tady se najdete :).

A ještě přidávám dvě fotky z balkónu v našem patře :).
Za kvalitu fotek se omlouvám, foceno mobilem.




Doufám, že vás tyto delší povídací články budou bavit stejně jako mě jejich psaní a při nejlepším vám i někdy vykouzlí již zmiňovaný úsměv na tváři :)♥.

12 komentářů:

  1. Tvůj pokoj se mi líbí i ten výhled je super :) Já po tom, co jsem byla rok na koleji a 2 roky na bytě, tak už bych na kolej určitě nešla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší :)! Také jsem si ze začátku říkala, že tam musím bydlet aspoň pět let a pořádně si to užít a teď, jak jsem si začala zvykat na bydlení sama, už se strašně těším na byt, jak si tam všechno zařídím a nastěhuji si tam všechny věci, protože mít půlku věcí tam a půlku doma je velmi nepraktické :D.

      Vymazat
  2. Čeká mě to od října, tak doufám, že budu stejně nadšená jako ty! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoj pokoj vyzera fajna krasny vyhlad :-) Som , rada ze sa ti páči a si spokojna :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem také moc ráda :), příští školní rok se ale všechno změní a po té střední je těch změn najednou strašně moc, těžko se na to zvyká :D.

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek, tak to je fajn, že se ti tam tak líbí! :) většinou na koleje slyším spíš špatné reakce ;)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)! To já také slýchávám, ale zrovna na Harcov (Liberec) nikdo neřekne křivého slova :D.

      Vymazat
  5. Na chvíli jsem se vrátila do studentských let... Těším se na samostatný článek na téma Párty! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, těším se na další! :-) Já na koleji bydlela tuším rok a moc mi to nevyhovovalo. Mám ráda svoje soukromí a když jsem se dověděla, že budu v pětilůžáku, málem to se mnou seklo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc moc ráda, že se líbí :). No upřímně, taky jsem si tam užila své a znovu bych se tam už asi nevrátila, ale jsou to jedny z nejlepších vzpomínek :). To zase jako chápu, některé ty koleje jsou horší jak ubytovny s asijaty :D.

      Vymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.