pátek 31. července 2015

Makeupy pro mastnou pleť - Rimmel, Gabriella Salvete & Maybelline

Co může být lepšího než onemocnět nachlazením na konci července?! Ještě ke všemu, když jsem měla jet na jednu free alcohol and food akci s vrtulníkem! Už se vám také stalo, že jste skončily na prášcích a čajích v podobně nevhodném období :(?

Po recenzování se mi tolik zastesklo, že dnes se vrhnu rovnou na čtyři výrobky! Pokud vás také trápí mastná pleť nebo vás vyloženě se*e, když už je vám přes dvacet a jste si jisté, že pubertu máte za sebou :/, jste tu na správném místě :D! A systematicky to vezmu od nejhoršího makeupu až po ten nejlepší na konec :).



Rimmel - Stay Matte - se už nyní prodává v novém balení a bylo by dobré, kdyby i s novým složením. Tenhle kousek jsem sehnala před několika měsíci ve výprodeji a přestože jsem za něj dala pár korun, byly to vyhozené peníze! Především má hnusnou oranžovou barvu, vůbec nekryje, špatně se roztírá, k tomu všemu mi přijde, že nedokonalosti spíše zvýrazňuje a to "nejlepší"? Lesknu se po něm jako diskokoule! Vzít a vyhodit :(.

Gabriella Salvete - Matte - už je na tom s barvou o dost líp, má spíše narůžovělý podtón a i když v mém porcelánovém období byl i tak trochu tmavší, nebylo to tak bijící do očí. Pleť spíše sjednotil, než že by přímo dokázal něco zakrýt, ale aspoň něco. Občas se mi vytvořily nějaké mapy na sušších místech (zima) a po většinu času jsem se s ním také leskla, i když to bylo spíše přirozené lesknutí. Takže taky bych ho nedoporučila a neutrácela za něj znovu, ale pár měsíců jsme spolu celkem v pohodě zvládly.

Maybelline - Affinimat - mám již druhé balení, jenom jiný odstín. Co se zmiňovaného odstínu týče, tak je vážně super, že i ten třetí se hodí pro bledulky, vyrábějí jak s oranžovým, tak s růžovým podtónem a myslím, že z této škály si vybere opravdu každá :)! Je řidší a má celkem chemickou vůni, hrozně mi připomíná BB Cream na mastnou pleť od Garnieru (recenze). Kryje určitě lépe než předchozí dva makeupy, stále vypadá přirozeně, netvoří mapy, nevysušuje, opravdu jsem spokojená :).

Rimmel - Lasting Finish - přestože toto není makeup určený pro mastnou pleť, ze všech mi vyhovuje nejvíce. Nejsvětlejší odstín bude bohužel pro úplné bledulky tmavý, ale celkem dobře se zvládne přizpůsobit pleti, takže v tomto směru jsem s ním problém neměla. Je hutnější než všechny předešlé makeupy, takže je trochu těžší ho zapracovat do pleti, ale za to skvěle kryje a i moc hezky voní. Skvěle drží, jen ho tedy musím občas přepudrovat, ale určitě toto nebylo moje poslední balení, rozhodně doporučuji vyzkoušet, ať už máte pleť jakoukoliv, zatím jsem na něj četla jenom chválu a jak sama vidím, oprávněně :)!

Zkoušely jste některý z těchto makeupů?

13 komentářů:

  1. Já mám ráda na svou mastnou pleť od Rimmelu Stay matte liquid mousse.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla Rimmel Stay Matte v novém balení a taky nestál za nic :) Ten můj měl šedo-růžový tón, zvýrazňoval nedokonalosti, vytvářel na pleti viditelný nános a taky jsem se po něm celkem brzy leskla.

    Gabriella Salvete Matte mám naopak docela ráda :) V zimě šupinky opravdu trochu zvýrazní, ale na mastné pleti je docela příjemný, lehký, skoro neviditelný. Přesně tak, člověk se po něm leskne tak nějak přirozeně, ne jako palačinka :)

    Maybelline Affinimat jsem nezkoušela, vypadá zajímavě...

    Rimmel Lasting Finish je v současné době taky můj nejoblíbenější make-up z drogerie. Sice přes léto se moc použít nedá, připadá mi takový až moc hutný, navíc odstín True Ivory (nebo i Ivory, jsou oba skoro stejné) je na mě teď světlejší. Ale v ostatních obdobích roku mi vyhovuje hodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tak obsáhlý komentář, Soni :)! Škoda, že Stay Matte se moc neosvědčil, když pudr je tak oblíbený :(. Nemít tolik nedokonalostí na pleti, tak mi GS také vyhovuje, ale na ty moje pupínky a jizvičky bohužel nestačí... Maybelline by se ti mohl líbit, až na ten alkoholový zápach :D a Rimmel je opravdu poklad, i když je pravda, že jak se někdy trochu víc zapotím a hned mám pocit, že ze mě všechno zteče nebo mi zaleze hluboko do pórů, není to příjemný pocit, tak se v tomto období snažím líčit co nejméně :).

      Vymazat
  3. Super recenzia! :) A to mi je fakt ľúto. Tiež sa mi nedávno stalo, že som prechladnutie vychytala cez prázdniny....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no je to hrůza, stále se toho nemůžu nějak zbavit :(.

      Vymazat
  4. Ten Rimmel vypadá super, ale já se teda přiznám, že jsem nezkoušela ani jeden :) Nemám mastnou pleť, takže matné makeupy nekupuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, je to peklo :D, ale ten Rimmel by ti možná vyhovoval i tak :).

      Vymazat
  5. Ahoj, já momentálně používám od Loreal, ten Nude Magicque, takový tekutý jestli znáš :). Mám mastnější jen T-zónu a tady ten mi ji pěkně zmatňuje a navíc ten výsledný efekt je moc hezký :). Ten od Rimmelu Lasting Finish mám také, ale z nějakého důvodu jsme si nepadly do noty, asi mi vadí to, jak je hutný :/.
    www.laleitr.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za doporučení, určitě se po něm podívám :)!

      Vymazat
  6. Z týchto som skúšala len Affinimat a ten mi veľmi nesedel :-/ najviac sa mi zatiaľ na mastnú pleť osvedčil Colorstay od Revlon, MattControl od Dermacol a Anti-Blemish Solutions od Clinique :) vyskúšaj :)

    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  7. Skúšala som ten od Rimmelu, to bola pohroma, oranžová som po tom bola ako čerstvý pomaranč, nič to nekrylo a tuším sa mi z toho tvorili aj mapy. Affinitone som skúšala, ani jeden odtieň mi však nesadol, všetky na mne boli akési oranžové a navyše nič nekryl a pripadal mi dosť mastný, nič pre mňa. Najlepší, aký som zatiaľ mala je Dermacol 24h Control, ten kryje veľmi dobre, odtiene konečne nie sú oranžové a vydrží celý deň, netvoria sa mi mapy ani nič podobné.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám všem děkuji za krásné komentáře ♥.